Kaunselor oh Kaunseling


All sizes | Untitled | Flickr - Photo Sharing!

hai selamat malam . laila baru sudah makan ice cream yummy - yummy :132: dah lama tak makan ice cream macam nie . korang dah makan ? rumah laila dua tiga hari nie meriah pulak yala abang , kakak balik hew hew :face39: si penyeri rumah pun ade 2 orang . si rayyan and awish tu . hamboi tak nak tido asyik nak ajak main jaaa. penat hihi budak - budak kan biasa letu .
okey back to post malam nie act laila nak post pasal apa yang dah jadi kat sekolah tadi . kan laila demam pas tu tak pegi sekolah 1 minggu then tak apala. belajar dengan tekunya . pukul 12 tengahari tadi ada someone datang kat class laila .

A : tok tok ! [ ketuk pintu ] assalamualikum Cikgu , tepat jam 12.30 tgh hari ni , Kaunselor nak jumpa laila di bilik kaunseling tolong maklumkan .

C : ok , insyalah terimakasih .


hah ? ada orang sebut nama laila . ha sudah apalagi salah laila . [ ketaq baq hang kaunselor pangil ]

12.30 tengahari
time tu subject sains sukan . [ ishh dah pukul 12.30 nie . nak keluar tak lagi . nak mintak kebenaran tapi takut nak bagi tahu cikgu . segan ] . dengan muka tak malaunya laila bangun dari kerusi tu [ semua orang pandang ] thencakap cikgu saya nak ke bilik kaunseling . on the way ke sana macam - macam benda bermain difikiran laila nie . yeah negetif lagi banyak dari negetif . takut . apala cikgu nak cakap kat lela nie . okey cool . dah sampai bilik kaunseling .

bilik kaunseling
depan pintu [ ya allah . muka dah merah padam . malu dah tak tahu nak cakap . hati nie dah macam - macam bunyi . denyutan jantung makin kuat . kepala otak nie dah macam - macam bermain di fikiran nie . sakit kepala rasa macam nak jatuh ja ] . then cikgu jemput masuk . okey cool . masuk . antara perbualan kaunselor [ K ] dan laila [ L ] : -

K : assalamualaikum laila apakhabar ? lama tak nampak . apa cerita sekarang ?

L : Baik alhamdulilah . ada ja cikgu . tak kemana pun .

K : kamu ada masalah ka laila ? kenapa sejak masuk form 6 nie perubahan ketara sangat?

L : perubahan apa cikgu saya still macam dulu la . tak ada yang berubahnya .


blala ~ banyak lagi la nak cerita sampai besok pun tak habis . okey cikgu tu tegur laila kenapa laila nampak lain . semakin hari semakin diam . tak macam dulu peramah . then cikgu tanya nak ajak laila share apa masalah laila . so laila pun cerita la sampai nangis - nangis apa punca sebenar . baru cikgu tahu apa masalahnya. so masalah dah selesai and tak nak sangkut dengan sapa - sapa . cakap - cakap dengan cikgu semua dah pukul 1 . 20 laila ja tak balik lagi semua orang dah balik. cikgu kerap sangat cakap pasal SABAR . ya laila sabar . sabar dan sabar . apa - apa pun thnks cikgu sebab sudi dengar luahan hati laila . dulu masa arwah bapak ada dia la tempat laila nak luah segala. dekat mamy laila tak reti nak cerita . kawan - kawan lagi la tak reti . hurm tak apalah sabar jala ." SABAR senang DISEBUT tapi SUSAH nak LAKSANA "

manusia nie memang tak boleh tengok orang senang sikit ey kawan - kawan ?




9 comments:

Eurika Afiqa said...

Manusia mmg mcm2 rgam, kdg2 yg disangkakan kwn baik tu la yg dok jaja cerita macam2 kt blkg kte.. Itu skdar pndapat and pngalaman kak fiqa je.. :)

ayh akk dh mninggal since 2004, masa akk form 4 lg, and msa tu adk bgsu akk baru msuk form 1, akk pun xpndai nk crite mslh kt org, tkt org slh fhm..

So, ble ad prob, akk sbar je la, kdg2 diam tu lbh baik kn? (n_^)

Do something that can make ur fmly proud of u, pedulikan org lain nk ckp or buat ap, fmly 1st, diorg lbh knl siapa kte..

haha, kn dh kna bebel dgn kak fiqa, haha..peace dik.. (n_^)

laila lee said...

hehe betul laila sokong tu . cikgu pon cakap. kadang 2 sakit haty dengan dorg nie akk . ade je tak puas hati dgn kelebihan org hmm

Eurika Afiqa said...

(n_^)

diera_nadiera ulalaaa~ said...

betul tu dear..
diorang igt, kite xtahu laahh..
hurrmm..
sampai hati diorang kan?
byk2 kan besabar tau..
kite nih hidop tak boleh cepat melatah..
takut nanti diorang jadi lagi besar kepala..
hadapi semua dugaan dengan senyuman tau? :)

renaPuteh said...

apa masalah mu laila???

laila lee said...

@ Eurika Afiqa : ^^ heee thnks sis !

laila lee said...

@diera_nadiera ulalaaa~
hmm yela laila sabar la. sabar ad limit kan ? heee

laila lee said...

@renaPuteh
budak kelas tak puas hati . dengki dengan orang

laila lee said...

@renaPuteh
budak kelas tak puas hati . dengki dengan orang

 
Segala Yang Tercatat Diatas Adalah Hak Milik Laila